L-carnitine - vet killer

L-carnitine - vet killer


Dikke moordenaar. Silhouet beeldhouwer. Dat is wat de voorstanders L-carnitine noemen. Het is enorm populair geworden bij mensen die om hun figuur geven en spiermassa opbouwen. Is het juist? Is Acetyl L-carnitine (officiële naam) een effectieve remedie voor gewichtsverlies? Kan het de verbranding stimuleren? Wat moet u weten voordat u het gaat aanvullen?

Wat is L-carnitine?

L-carnitine wordt gevormd uit de combinatie van twee aminozuren - methionine en lysine. Het is noodzakelijk voor het goed functioneren van cellen omdat het een uiterst belangrijke rol speelt in het lichaam:

   • ondersteunt het transport van vetzuren naar de mitochondriën van cellen, waar ze worden omgezet in porties schone energie,

   • verwijdert vetzuren met een korte en middellange keten voordat hun concentratie toxisch wordt,

   • heeft een antioxiderende werking,

   • neemt deel aan de stofwisseling van aminozuren en koolhydraten.

Is het de moeite waard om L-carnitine te gebruiken?

Je ziet meteen hoe veelzijdig dit supplement is en hoeveel voordelen het kan opleveren. De mening van veel mensen die beweren dat het geen zin heeft om met l-carnitine om te gaan en de bronnen ervan op het menu te introduceren, kan verrassend zijn.

Wie heeft er gelijk? Kan L-carnitine, net als een toverstaf, ongewenst vet verwijderen en het in spieren veranderen? Natuurlijk niet. Onderzoek wijst echter uit dat het effectief is wanneer het doel is om:

• Regeneratie van beschadigde weefsels - dit is de belangrijkste reden voor de aanwezigheid van L-carnitine in supplementen. Deze onderzoeken tonen het effect aan van L-carnitine op een snel spierherstel na intensieve inspanning. Anabolen Kopen

   • Afslanken - L-carnitine speelt een belangrijke rol bij de verwerking van vetten en koolhydraten. Daarom wordt het zo vaak aanbevolen als voedingssupplement voor gewichtsverlies.

   • Meer kracht en spiermassa krijgen (hoe sneller de regeneratie, hoe sneller de terugkeer naar spierwerk en hoe eerder zichtbare vooruitgang).

Wat levert het gebruik van L-carnitine u op?

De rol van L-carnitine in het menselijk lichaam is uiterst belangrijk en moeilijk te overschatten:

   1. ondersteunt het lichaam bij het produceren van energie,

   2. Het is belangrijk voor de goede werking van de hartspier en hersenen (zenuwstelsel), spierfunctie en vele andere processen in het lichaam,

   3. heeft eigenschappen die helpen het lichaam te reinigen van schadelijke elementen - het maakt het transport en de uitscheiding van onnodige metabolieten zoals lood of cadmium mogelijk.

Onder mensen die om hun figuur geven, wordt het meestal gebruikt als een middel ter ondersteuning van de strijd tegen ongewenst vet. Dit komt omdat L-carnitine betrokken is bij het lipidenmetabolisme.

Mensen die intensief sporten, waarderen het ook om deel te nemen aan de transformatie van koolhydraten, met name het verminderen van het gebruik van glycogeen in de spieren. Hierdoor kan de training sterker zijn. L-carnitine heeft ook een antioxiderende werking, beschermt en stabiliseert eiwitten.

Voordelen van het gebruik van L-carnitine

Naast de bovengenoemde voordelen, biedt L-carnitine:

   • heeft het vermogen om bepaalde stofwisselingsproducten uit cellen te verwijderen,

   • ondersteunt de behandeling van hartaandoeningen - falen, myocarditis, aritmie, angina,

   • ondersteunt de behandeling van hyperthyreoïdie,

   • ondersteunt de behandeling van mannelijke onvruchtbaarheid,

   • ondersteunt de behandeling van nier- en leverziekten (processen in de lever en de nieren vergemakkelijken de productie en het gebruik ervan),

   • versnelt het proces van vermindering van lichaamsvet.

Bijwerkingen van L-carnitine

L-carnitine in de vorm van voedingssupplementen wordt als een veilig preparaat beschouwd. Wees echter voorzichtig met het gebruik van te veel ervan in afwachting van een snel en wonderbaarlijk effect. Het teveel in het lichaam kan bijwerkingen veroorzaken zoals:

   • misselijkheid,

   • braken,

   • brandend maagzuur,

   • maagklachten,

   • "visachtige" geur van urine, adem en zweet,

   • diarree,

   • toevallen.

Vermijd het gebruik van D-carnitine en DL-carnitine. Deze vormen kunnen de effecten van L-carnitine blokkeren en symptomen veroorzaken die lijken op een tekort.

De behoefte aan L-carnitine

De dagelijkse behoefte van een volwassen, gezond persoon is 0,3-1,9 mg/kg lichaamsgewicht (gemiddeld 15 mg) en is sterk afhankelijk van de gebruikte voeding. Als je vlees eet, kun je praktisch niet bang zijn voor een tekort.

L-carnitine als supplement moet worden verstrekt door mensen die een vleesloos dieet volgen en door mensen die hun spieren dwingen om hard te werken. L-carnitine-tekort kan leiden tot skeletspierzwakte.

Beste L-Carnitine-bronnen en dosering

Zoals de naam (carnis - vlees) aangeeft, zit L-carnitine voornamelijk in dierlijke producten:

   • vlees (vooral paard, lam en wild),

   • gevogelte,

   • vis,

   • melk,

   • cheddar kaas.

Niet-dierlijke bronnen zijn bijvoorbeeld volkorenbrood, champignons en asperges. Preparaten en supplementen kunnen 1000 tot zelfs 3000 mg Acetyl L-carnitine bevatten in de vorm van een poeder of capsules.

De aanbevolen dosis L-carnitine is 500 tot 2000 mg per dag.

L-carnitine en afslanken

L-carnitine is betrokken bij het vetverbrandingsproces. Als de suppletie wordt ondersteund door een goed dieet en lichaamsbeweging, kan het resultaten opleveren door het gemakkelijker te maken om extra kilo's te verliezen.

L-carnitine effecten

L-carnitine kan het lichaam op verschillende merkbare manieren beïnvloeden: het versnelt het metabolisme door deel te nemen aan het vetverbrandingsproces, versterkt de efficiëntie van het lichaam en vertraagt ook het verouderingsproces.

Het heeft een gunstig effect op de potentie. Onthoud echter dat om de gunstige effecten te voelen, suppletie alleen niet voldoende is - u moet ook regelmatig en intensief sporten.

L-carnitine beoordelingen

Kijkend naar de L-carnitine reviews, zie je een sterke verdeeldheid. Hoogstwaarschijnlijk komt dit voort uit de verwachtingen en kennis over de daadwerkelijke werking van dit preparaat. Mensen die zich bewust zijn van de rol die dit supplement in het lichaam kan spelen, zijn zeer tevreden met de resultaten.

Aan de andere kant zijn er mensen die een wonderbaarlijk verlies van overtollig lichaamsvet verwachten na het slikken van een paar capsules.

Als u aan het sporten bent en op zoek bent naar een manier om het verbrandingsproces te versnellen, zult u tevreden zijn. Als u wonderen verwacht, is dit product niets voor u.